mandag 27. april 2009

Travle dager på Hålogatun

Etter rolig dager kommer travle tider. Høsten var stille innen Adelsteen Normann Stiftelsen - ingen møter & kun to foredrag på Hålogatun i desember. Kommunal økonomi medførte riktignok til en journalist på telefonen, en AN-biograf kontaktet meg hyppig, men likevel rolige dager.

Januar er en glimrende gallerimåned. Åpne søndager i januar gir gode muligheter til å vise fram klassiske landskapsmalerier av verdensformat. Så braker det løs i slutten av januar. NRK-Nordland er bekymret bekymret om sikkerhet & skader. De skriver om brun saus & rød vin, blogget om her. Så lanserer kommunen en utredning som skaker opp alle kunstinteresserte i Bodø, blogget om her. Noens penkuniære problemer skal løses med kutt i andres lommepenger. Useriøst av offentlig myndighet som er medstifter & sitter med flertallet i styret.

Innimellom sender Fortidsminneforeninga, avdeling Nordland et bekymret brev til ordføreren om sikkerheten til AN-bildene. En ny journalist fanger opp saken & ber om intervju i den stille uke. Neppe mange som leste oppslaget - se faksimile.

Styremøte, årsmelding & regnskap skal en igjennom. Revisor kontaktes. Sist tirsdag var det foredrag på Hålogatun for Pensjonistuniversitet - 45 deltakere. Torsdag inviterte kommunen til orienteringsmøte i bystyresalen om det nye kulturkvartalet. I går søndag nytt foredrag om Adelsteen Normann på Hålogatun i anledning 133 årsdagen for komponisten Frithjov Andersen. Kun 15 tilhørere.

I kveld avholdes årsmøtet 2009. Det kommer til å gå greitt. Etter sjølve møtet holder Harald Bodøgaard en orientering om utbyggingsplanene til Galleri Bodøgaard. Etter travle tider kommer forhåpentligvis rolige dager.

2 kommentarer:

 1. http://www.pbase.com/vikingspirit/general_munthe_200132228323559365573394529305

  Visste du at Albertine Normann - Halvsøsteren til Eilert Adelsteen Normann var mor til Johan Wilhelm Normann Munthe ?

  SvarSlett
 2. Jeg viste at Albertine var bosatt og gift i Bergen. Adelsteen Normann bodde nok hos søsteren da han gikk på Tanks skole ett år.
  Dog har jeg ikke slektsforsket på hans familie, ei heller etterkommere. Kjenner til de nålevende, norske barnebarn til A. Normann.

  Hvilken adresse bodde Albertine på rundt 1865?

  SvarSlett