fredag 17. april 2009

Skjerstad Wiki

Slekts- & historie Wiki'er blir det flere & flere av. En interessant sak er Skjerstad Wiki som ligger under infosida til den tidligere kommunen Skjerstad. Nå er Skjerstad, Misvær, Breivik & de andre stedene blitt til den østligste delen av Bodø kommune.

En fordel av kommunesammenslåinga & salg av kraftlaget er at bygda nå får ei skikkelig gårds- & slektshistorie. Heldigvis skal Terje Gudbrandson skrive bygdebøkene. Han er forfatter av de tidligere sju bind i serien Slekts- & gårdshistorie for Bodin.

Dette har han jobbet med siden ca 1976. Arbeidet har gitt Gudbrandson en unik kunnskap om forholdene rundt om i Salten i gammel tid. Serien om Bodin er vurdert til å være blant det ypperste av denne type litteratur på landsbasis.

Her er det Skjerstad Wiki blir et nytt virkemiddel for forfatter, bygdeboknemnda, innbyggere & lokalhistorisk interesserte. Nettstedet skal samle inn informasjon & kvalitetssikre denne, i forkant av utgivelse av siste bind i Gårds- & slektshistorien for Bodin: Gamle Skjerstad kommune før sammenslåingen med Bodø. Wiki'en blir en digital møteplass for gårds- & slektshistorien.

Jeg anbefaler at du tar en titt på nettstedet. Ikke alle gårdene er like omfattende i stoffmengde. Se t.d. på Sand & Sandkollen Samvirkelags jubileum i 1939. Se hvordan en samler inn navn på personene på dette gruppebildet. Interessant, spør du meg.
. . . . . . . . .
Slektsforskere som skal legge inn etterlysninger i Slektsforum fra gamle Skjerstad kommune, skal IKKE legge disse i Bodø, men fortsatt bruke mappa for Skjerstad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar