onsdag 13. mai 2009

- ikke la dem støve ned i skapet

Pludrehanne skriver ikke en interiør & design blogg. Men den ligner litt. Tilfeldigvis falt jeg innom siden, Valnesfjord er heller ikke langt fra Bodø.

I dette innlegget trekker hun fram en ide fra Glamourbibliotekaren som tar til ordet for at en skal "bruk dine fine ting istedet for å la dem støve ned i skapet"-uka. Bibliotekaren foreslår at vi hver dag i ei uke tar i bruk en litt fin, dyr, sjelden gjenstand, i stedet for kun samle i lader & skuffer:

"Derfor tenkte jeg vi kunne ta en liten treningsuke når det gjelder å ta i bruk ting vi synes er for fine til å brukes. Jeg mener ikke at vi skal gå i brudekjole på jobb eller jogge rundt i gjørma i Manolos, men i litt mindre skala - ta frem ting som står & skinner for seg selv i skapet til ingen nytte. Drikk te av ditt fineste servise. Bruk de fine smykkene dine. Knyt det fineste skjerfet rundt halsen. Har du kjøpt det - bruk det. (...)

& utfordringen er: Sånn omtrent én ting hver dag! (...) Du behøver ikke være med hver eneste dag, men prøv et par dager i allefall!"

Dette synes jeg er en god ide, også for oss slektsforskere & hobbyhistorikere. Vi har vel mer enn kirkebokavskrifter & slekta på DVD ? Hva med å sy litt med bestemors hånddrevne symaskin, eller stemple litt med oldefars signet ?

De gamle tingene behøver vel ikke bli en overraskelse for arvingene når de deler boet. La oss bruke dem mere, litt oftere, med andakt & respekt.

Illlustrasjonsfoto lånt fra Glamourbibliotekaren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar