søndag 16. mai 2010

Digitalt dukkehus

Anne Grete Mensen fra Bodø var en av to vinnere i DIS-Norges konkurranse om digitale familiefortellinger. På lansdsmøtet i slutten av april ble resultatet kunngjort, men askeskyen medførte at premien hennes først blir utdelt i september.

Artikkelen til venstre fra Avisa Nordland viser en glad prismottaker. Lurer du på hvordan avisa klarte å snappe opp denne godsaken? Tjaa...

Oldemors dukkehus kan du lese ved å klikke på bildet til høyre.

En annen fra DIS-Salten som stilte i samme konkurransen var Ole Martin Jarlodd. "Å være postfører i gammel tid var både strabasiøst & livstruende. Historien om min tippoldefar fra Slåtterøya i Lurøy" - innleder han sin fortelling.

Postfører i gammel tid
finner du ved å klikke på kirkeboka.

Om hundrede aar er ikke alt glemt, forteller Lina-Sofie Normann - også hun DIS-Saltenmedlem. Historien om hennes morfar Ingvald Normann starer med at " Ingvald var født i Steigen i 1874. Hans far var husmann & Ingvald & søsteren bestemte seg for å emigrere til Amerika for å forsøke å skape seg en bedre tilværelse enn de hadde mulighet for hjemme. De kom til Rhinelander i Wisconsin i 1896 & Ingvald fikk der sammen med norske kamerater jobb med tømmerhogst."

Les mer ved å klikke på bildet av hennes staute morfar.

Ja, forresten - hva er digitalt fortalt digitaltfortalt.no ?

2 kommentarer:

  1. Du tipst dem kanskje? Men vi sendte faktisk en pressemelding ;-)

    SvarSlett
  2. Ja, jeg laget en lokal versjon av pressemeldinga & tok med kontaktinformasjon både til AGM & SLJ. Journalister liker det slik.

    SvarSlett