tirsdag 5. mai 2009

Per-Olav fikk kulturstipend !

Bodø kommunes kulturstipend for ungdom 2009

På vei inn til et kommunalt møte i veinavnkomitéen, stakk jeg innom kulturrådgiver Tove Veiåker.

- Når blir det offentliggjort hvilke tre som får årets kulturstipender? Under bystyremøtet 20. mai lurte jeg på.
- Nei, sa Tove Veiåker, det offentliggjøres i dag, etter at de heldige utvalgte fikk brev for et par dager siden. Forresten er det fire navn på lista.
- Heter en av dem Per-Olav ?
- Ja, sa Tove Veiåker.

På kommunens hjemmesiden kom denne nyheten i dag:
"Bodø Formannskap vedtok i møte 29.april å tildele Bodøs kulturpris for 2009 til Mikael Rönnberg for sin store innsats i Bodøs musikkliv. Kulturstipend for 2009 ble tildelt bandet Kråkesølv, Silja Leifsdottir, Lill-Charlotte Kaspersen & Per-Olav Broback Rasch.

Mikael Rönnberg er en kjent musikkprofil i Bodø, & har i mange år hatt betydning for utvikling av byens musikkliv. Han er meget allsidig & arbeider både som sanger, pianist, arrangør & korleder.

Bandet Kråkesølv består av 4 unge Bodøværinger. De har allerede fått meget god omtale i pressen, hatt flere konserter utenbys. De skriver & synger sanger på Bodø-dialekt, & er alle engasjerte i det lokale musikkmiljøet.

Silja Leifsdottir har tatt kunstutdanning i København & Glasgow, & ønsker nå å etablere seg som kunstner i Norge. Hun har deltatt på flere store utstillinger i London, Glasgow, Edinburgh & København.

Lill-Charlotte Kaspersen holder på med danseutdanning ved Liverpool Institute & Performing Arts.

Per-Olav Broback Rasch er aktiv innenfor slektsforskning, & er medlem av DIS-Norge (Databehandling i Slektsforskning)."

Ettersom Per-Olav ikke hadde hørt noe i går kveld, sendte jeg straks en SMS til PO & gratulerte han. Dette er vel fortjent. Heldigvis har jeg lest hans søknad om hvorfor han burde få kulturstipend for ungdom, & vil bare slå fast at innsatsen som lokalhistoriker, slektsforsker & arkivdykker er så sterk, at begrepet "aktiv innenfor slektsforskning" er en sterk underdrivelse.

Prisen er på kr 10.000 & PO skal bruke pengene til å reise på arkivbesøk.

Gratulerer Per-Olav - vi er alle stolt av deg !

3 kommentarer: