lørdag 2. mai 2009

Slektsforum i april


DIS-Norges forum for etterlysninger & debatt - Slektsforum - vokser. Noe jeg skrev om 4. april. Ved utgangen av april var antall brukere 9808.

Linjediagrammet til over viser antall nye brukere på Slektsforum pr måned siden januar 2005. Vi ser at tilstrømmingen er lavere i sommermånedene, & størst oppslutning i første & siste kvartal.

Den gule linja - 2008 - viser en markant oppslutning i siste halvdel av fjoråret, spesielt i desember. Min prognose, som bygger på erfaringstall & en realistisk optimisme, forutsetter 1 % økning pr måned i forhold til året før. Da vil vi i juni passere 10.000 brukere (10.025 ved månedens slutt) & 11.000 i desember (11.034 pr nyttårsaften). Det siste tallet er dog mest usikkert, vi kan godt passere 11.000 først i januar 2010, men neppe seinere.

I april fikk vi 5,8 nye brukere pr dag, dvs 4,5 % økning fra samme måned i fjor. Samlet økning i årets fire første måneder er 9 %, m.a.o. godt over prognosen på 1 %. Den røde linja viser utviklinga i januar-april.

Bildet til venstre viser startsiden til kjøp & salg forumet på Slektsforum, med de ti nyeste innleggene øverst. Her både selges & kjøpes slektslitteratur m.v. Sjekk sjøl på Slektsforum hva som er til salgs, ønskes kjøpt eller gis bort. Når en handel er avsluttes merkes emnet med en hengelås. Det er det moderator som gjør. Da kan det ikke legges inn flere innlegg i den tråden.

1 kommentar:

  1. Hei Viggo

    Ser at det er flere enn meg som følger med på denne utviklingen http://vidarsslektsblogg.blogspot.com/2009/01/slektsforum-p-st-kurs.html

    Min erfaring er at tilstrømningen av nye brukere på Slektsforum også er væravhengig. Mitt estimat er at 10 000 registrerte Slektsforum brukere vil bli nådd rundt 26. juni dersom været i tiden fremover blir som i fjor. Et par dager tidligere med dårlig vær og et par dager senere med fint vær.

    SvarSlett