tirsdag 5. januar 2016

Post 1b. Graving i gatene - Byvandring 1985-2015Bak oss, i Rensåsgata graver & graver store maskiner. I denne lille veien begynte gravinga i oktober 2014 & denne parsellen er planlagt ferdig i november 2016. I hele byen er gatene gravet opp, gang på gang siden Bodø Energi (BE Varme) i 2012 startet utbygginga av et fjernvarmenett fra en sentral på Rønvikjordene (ved Kirkeveien & kommunens gartneri).

Både viktige hovedgater som Bankgata & små veistubber rundt om kring har blitt gravd opp, lagt ned rør, gravd opp igjen et uendelig antall ganger. Folk som har talt antall grøfter – på samme sted – forteller om 5 – 7 – 11 – ja et høgt antall oppgravinger før de mistet oversikten.

For befolkninga har dette vært ei stor påkjenning. Ikke bare for de som bor eller arbeider ved anleggsområdene. Den veien du gikk eller syklet på jobb om morran kunne være stengt kl 16. I en labyrint av enveiskjørte gater, stengte traseer, stålgjerder, gravemaskiner & grushauger visste verken drosjesjåfører eller mannen i gata hvor det var framkommelig fra dag til dag, fra time til time, eller: fra måned til måned. Vi har hørt historier om fremmede bilister som klarte å komme seg inn til sentrum, men ikke ut igjen. De står formentlig fortsatt på en parkeringsplass i sone 1 eller 2 – en nyvinning fra november 2013.

- - - - -
Gå Prinsensgate østover mot Bankgata til post 2, Tusenhjemmet, klikk her. Stopp på motsatt side utenfor nr 117.


Disposisjon & oversikt over stasjonene på byvandringa 1985-2015 finner du her. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar