I mitt barndomshjem var det vanlig å spise feittirsdagsmat på denne tirsdagen. Det uvanlige var å spise kjøtt på en tirsdag. Det forekom ellers ikke i løpet av ei normal uke. Kjøttdagene var søndag & onsdag (gjerne pølser den dagen), rester i form av pytt-i-panne
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkmk_yOzC97yX2C_K0PT8bnveYIeZlYcZOtM_zuFekuXtMXwHyiFahvtSNKFLDUJAKDfWi-Yg2mwTnndDHLAYeTPt21DmsH-_Rpc64hjy6lzbJ8DJ6PoZ8f4rYpeZszrNY8Gy6ArV-FHM/s320/Feittirsdag+%28600+x+450%29.jpg)
På feittirsdag spiste vi kokt, salt kjøtt, med potet, kålrabistappe & flatbrød som vi gjerne dyppet i krafta. Det finnes vel like mange lokale varianter av dette som all annen tradisjonsmat.
I år spiste vi denne maten sist søndag. Ettersom kona er nordmøring ble det ikke helt slik jeg husker det, men godt ble det læll!
Bon apetitt, & husk: Vi har alle godt av å faste litt innimellom. Foto: Viggers.
Jeg var en tur i Bergen i går. På vei fra flyplassen til Fantoft så jeg følgende forretning fra drosjen; "Corneliussen Bakeri og Fetevarer".
SvarSlettJeg ble jo ikke så rent lite sulten av å se det bildet ditt Viggo,,,,nam nam....