onsdag 21. oktober 2009

Gadgets 3 - intern liking

Gjenbruk av tidligere blogginnlegg i form av linking bakover i tid synes jeg er nyttig. Ofte vil en bloggforfatter komme tilbake til de samme temaene, & da kan han/hun henvise til tidligere, beslektede emner. Jeg prøver i alle fall. Det som jeg ikke er flink til er å gå bakover til eldre innlegg & lenke framover i tid til nye, tilsvarende emner. Aktiv bruk av etiketter hjelper likevel en del på denne mangelen.

Ettersom over halvparten av besøkene er googlet hit, betyr det at det er flere eldre enn nyere emner som blir lest. Ja-ja, jeg tror nu at noe leses da ...

For å øke gjenbruken, & hjelpe de besøkende til finne mer stoff av interesse, har jeg lagt inn en gadget som heter LinkWithin. Den registrerer ord & uttrykk i det aktuelle blogginnlegget & lager et eller flere miniatyrbilder [thumbnails] med aktive lenker til andre av mine blogginnlegg. Minityrbildene - jeg har valgt å bruke tre - kommer rett under bloggen med følgeteksten - You might also like. Foreløpig har jeg ikke klart å endre denne teksten til norsk språk.

Jeg ser av telleren & besøksstatistikken at miniatyrbildene med aktive lenker virker. Hvilke minityrbilder/lenker som kommer under innlegget er litt tilfeldig. Her er det ord & utrykk - brukt i teksten - som styrer tilfeldighetene, noen ganger bare etiketten.

Per-Olav har på sin slektsblogg tatt i bruk LinkWithin. Jeg syntes dette ga bloggen hans et positivt løft - & bloggen var god i utgangspunktet.

2 kommentarer:

  1. Takk i like måte Viggo. Det var et oppløftende og positivt resultat. Igjen så lærer jeg av deg :-)

    SvarSlett
  2. He-he. Jeg har også lurt på om det går an å fornorske "You might also like". Si fra hvis du finner ut av det!

    SvarSlett