mandag 19. oktober 2009

Jim Reeves i bilradioen 1964

Her en kveld var NRK-serien Tilbake til 60-tallet kommet til 1964. Det var et viktig år i mitt liv, familien fikk sin første bil - en rød, to-dørs Vauxhall Viva. Dvs en slags engelskprodusert Opel.

I programmet viste de et bilde av Jim Reeves, som gjestet Norge i april 1964 & spilte i Njårdhallen i Oslo. Det de ikke sa var at den populære countryartisten døde samme år i en flystyrt, nærmere bestemt 31. juli 1964. Anne-Lise la i sommer ut en fin blogg på 45 årsdagen for Jim Reeves dødsfall.

Av helt uforståelige grunner skulle vi - mor, far, bror Knut & jeg - denne sommeren kjøre bil til Steinkjer. [Bror Jan var i militæret.] Vi skulle se et lokalt fotballag - "Glimt" - spille i tredje ? runde i NM i fotball mot Steinkjer fotballklubb på ei gressmatte som het Guldbergaunet.

I bilen var det en radio. Når vi kjørte veien over Saltfjellet lørdag 1. august 1964 hørte vi at "I love you because"-artisten var omkommet i USA. Mine foreldre likte veldig godt musikken hans, & de tok sjølvsagt nyheten tungt. Det påvirket også oss guttene, sjøl om vår musikksmak allerede da gikk i en annen retning.

- Jeg er antar at nyheten kom på radio lørdag 1. august ettersom Jim Reeves døde ca kl 17 lokal tid fredag 31. juli & flyvraket ikke ble funnet før to dager etterpå.

Se tilbake til 1964 på nett her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar