torsdag 19. januar 2012

Veinavn i Skjerstad

Veinavn i Skjerstad er en aktuell debatt i Bodø. Skjerstadbeboer Bjørn Liland skriver i Avisa Nordland 18. januar om forslagene til veinavn i Skjerstad. Han har fått brev med adressa Lysthusveien 8. Vei- & stedsnavnutvalget behandlet i november 2011 bl.a. forslag på tre veinavn i Skjerstad:
Vei 1233: Graddveien
Vei 1234: Lysthushaugen
Vei 1235: Ragnhilds vei
Ragnhild var datter til Raud hin Rame
De to første forslagene har brei støtte i bygda & er i samsvar med lokalutvalgets tilrådning. Jeg er ganske sikker på at dette vil bli endelig vedtatt til slutt. Gode navn med lokal tilhørighet & i daglig bruk.

”Ragnhilds vei” var Vei- & stedsnavnutvalgets forslag som alternativ til Kaiveien, som lokalutvalget fremmet forslag på. Vi fikk i møtet opplyst at to veier i en kommune ikke kan ha samme navn. Kjerringøy har allerede Kaiveien. Nye alternativer som er luftet de siste ukene er Fjeldbakken, Skjerstadkaiveien & Fergekaiveien. Det er fortsatt mulig å sende inn flere forslag.

Vei- & stedsnavnutvalget vil i løpet av februar behandle innkomne merknader til navneforslagene som nå er ute på offentlig høring. Navnene vi skal tilrå må være innenfor Lov om Stedsnavn, samt forelegges Stedsnavntjenesten for norske navn i Nord-Norge ved Universitetet i Tromsø, før Bodø formannskap gjør endelig vedtak.

1 kommentar:

  1. Synd at vi mistet Zahltun som adresse på Kjerringøy. Historisk sus.. Sjuhaugen finnes jo på Tverlandet og Zahltun ble til Sjyhaugen.. grr grr. Burde engasjert meg og andre i den saken da vi ble oppfordret til navneforslag!

    SvarSlett