fredag 20. januar 2012

Sju nye malerier på Hålogatun

Sist søndag var det fullt hus på Hålogatun til utstillingene av Adelsteen Normanns malerier & Vebjørn Tandbergs mange radioer, båndspillere & annen spennende Tandbergelektronikk. Til tross for dårlig vær var nesten hundre personer innom den gamle fylkemannsboligen på Snippen.

Vi har nå utvidet utstillingen & hengt opp sju nye bilder på Hålogatun i anledning åpne søndager i januar. Bildene er innlånt fra privatpersoner i Bodø.Et interessant maleri viser bygda Kvig på Landegode. Adelsteen Normann var som kjent fra Vågøya & har nok besøkt naboøya mange ganger i oppveksten. Noen av de andre maleriene er fra Bergen, Sunnmøre & Berlin. Nå kan folk igjen få se "Keiserens fødselsdag" i impresjonistisk stil, a la Munch.

Da Fridtjof Nansen i 1896 ankom Bergen etter sin berømte polferd med Fram var Adelsteen Normann der & malte den fantastisk flotte, men utypiske "Nansens hjemkomst"

Maleriet er nok malt i Norge & har en friskhet i farger & uvøren penselføring som vi ikke ser i de kjente fjordmaleriene. Normann skulle nok bruke maleriet som skisse & fargefesting til et større tablå hjemme i atelieret i Berlin. Nansen-bildet er ikke tidlige vist offentlig i Bodø.
 
Kom på utstillingene 22. & 29. januar 2012. Merete Holm & Kristin Hunstad er verter søndag f.k.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar