fredag 15. januar 2010

Møte om slektsforum

Januarmøtet til DIS-Salten Slektshistorielag ble godt besøkt. Vi talte 48 besøkende, & da er det fullt slik det nederste fotoet viser (tatt ca 10 minutter før møtet begynte). Møtet startet med at jeg ønsket velkommen & godt år, før jeg som ALLTID nevner temaet for neste gang. Noen går gjerne før et møte er slutt, da er det forseint å informere dem om neste tema. & OBS temaet neste gang er sannsynligvis det beste i 2010 !

Vi var så heldige at lederen i DIS-Hordaland - Jarle Hannisdal – var tilstede. Han er gift med ei Bodøjente, & denne gangen klaffet reisen med et DIS-møte. Jarle orienterte om gravminnedatabasen til DIS-Norge som DIS-Hordaland, han & Renathe-Johanne Wågenes er hovedansvarlig for.

Hovedtemaet var som sagt Slektsforum - DIS-Norges sted for etterlysning av slektsopplysninger. I tillegg var vi innom skanna kirkebøker på nett & gravminnedatabasen. Dette spesielt for å vise hvordan en legger inn eksterne lenker i slektsforum.

Vi startet med å legge inn ei etterlysning som Saritha hadde forberedt, du ser henne på foto nr 3. Den var lokalisert til Kjerringøy, ei kommune som nå ligger under Bodø: Jens Skille f. 1883, nevnt 1911 Kjerringøy. Den la vi ut kl 20:24, & da vi kom tilbake til den kl 21:07 var det kommet tre svar fra tre forskjellige jenter. & det var ikke avtalt på forhånd med noen av dem.

Vi la også inn en etterlysning på mine aner kl 21:07, bare for å bekrefte den gode responsen en får på Slektsforum: Foreldre til Olaf Eide f. 1910. Her kom det - før en klokketime var gått - fire svar fra tre ulike jenter.

Mellom disse testene gjennomgikk vi hvordan en logger seg inn, lager etterlysninger, tenker på overskrift, innhold & opplysninger som skal med. Litt om skikk & bruk – husk å takke for hjelpen! Vi gjennomgikk oppbyggingen av Slektsforum, inndelingen av geografiske områder, slekter, emnegrupper & at det finnes moderatorer som holder orden, deriblant undertegnede & Bjørn-Tore Olsen som styrte PC’en mens jeg snakket.

Etter møtet registrerte vi at flere fra møtet hev seg rundt med både spørsmål (Stein-Petter) & svar (Ole Martin).

Det er tre år siden vi sist hadde dette emnet på et møte, & det må ikke gå så lang tid til neste gang.
. . . . . . .

Alle fotoene er Kurre-foto © Knut-Rasmus Tvervik Skille - http://www.kurre.dk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar