søndag 30. mai 2010

Anno - årstall

De viktigste årstall i norsk historie var nylig tema i lederbloggen til DIS-Norges leder Torill Johnsen. Hun hentet inspirasjon fra ei anna kvinnelig blogger Eva 2.0. Eva Bratvold spurte folk på Twitter hvilke årstall de regnet som viktige i norsk historie. Ut fra svarene hun fikk laget hun en slags tidslinje av tall & bildestørrelser slik at de samsvarer med hvor mange som har sagt de samme årstallene. Evas flotte illustrasjon ser du her.

Innlegget hos Eva 2.0 medførte ingen kommentarer, men en leser av DIS-lederens ord etterlyste årstallet 1349: "Dette er skrevet av etterkommere av de som overlevde, så da kan man vel synes at Svartedauen ikke var en viktig hendelse." Han fikk støtte av Britt: "Når det gjelder Svartedauen må en vel se på den som viktig for landet vårt siden bortimot 2/3 av Norges befolkning døde, men riktig nok ikke i løpet av ett eksakt år." Jeg er enig med begge, 1349 burde vært med i tidslinja.

Tid & rom har tidligere påpekt at 1814 ikke er et spesielt nordnorsk årstall, sjøl om 1814 utvilsomt er et viktig norsk årstall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar