tirsdag 4. mai 2010

Slekter i Rana & Hemnes

Slektshistorie i Rana & Hemnes er kveldens tema torsdag 6. mai kl 20 når DIS-Salten Slektshistorielag får besøk fra kolleger i Rana Slektshistorielag. Leder Sigbert Fryxell & Carl-Anders Olsson skal fortelle om de spennende prosjektene laget sør for Saltfjellet jobber med.

Rana Slektshistorielag arbeider med å lage en ny gardshistorie for Rana. I påvente av en ny bokutgivelse har de laget en internettversjon av den "gamle" gardhistoria til Anders Frøholm som kom ut for 45 år siden.

Sigbert Fryxell forteller at internett-versjonen er lett å finne fram i. Den sorterer gårdene både alfabetisk & etter gårdsnummer. På hjemmesida til Rana Slektshistorielag er det også mulig å melde inn feil & mangler. Innenfor hver gård er det også en hovedansvarlig kontaktperson.

Carl-Anders Olsson fra Korgen arbeider spesielt med bygdeboka Hemnes Gård & Slekt. På hans nettsted – som er en slektswiki er alt lagt ut & korrigeringer kunngjøres fortløpende. Ved hjelp av internett & PC er det mye slektsfaglig stoff fra Rana en nå kan boltre seg i.

DIS-Salten Slektshistorielag på Bodø bibliotek torsdag 6. mai kl 20. Vel møtt alle som kan. Ta gjerne med venner & historisk interesserte. Åpent for alle interesserte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar