søndag 27. desember 2009

Jakter på slekta - i Lofotposten

Av & til trykker avisene etterlysninger etter slekt. Noen ganger er det lurt å benytte denne metoden, særlig hvis det søker nært vår egen tid. Eller er på jakt etter nålevende som har kjent den personen du leter etter. I Lofotposten har Helene Kristensen henvendt seg på jakt etter sin farfar, Johan Nilsen, født 1920.

Illustrasjonsfoto fra lofotposten.no

Hun vet mye allerede, hvor han skal ha bodd & foreldrenes navn & alle fire besteforeldrene Informasjonen har hun hentet i bygdebok for Borge & Valberg, men er står det veldig lite om Johan & hans søsken sier hun til avisa den 30. november. "Er det noen som kan hjelpe meg? spør Kristensen."

Dette framkommer som en ny etterlysning, men slik er det ikke. Hjelp har hun fått lenge før det kommer på trykk. Allerede en måned tidligere har DIS-medlemmet Terje Karlsen lagt ut etterlysningen Johan Nilsen, Ostad, 1920-1982Slektsforum. Terje har fått flere svar, deriblant fra Helene. Det er innlegget til Helene Kristiansen som ordrett er blitt til "et intervju" i Lofotposten. Så vi kan jo lure litt, er dette et nytt intervju eller hva? Det positive er dog at slektsforskning nok-1-gang er framme i media.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar