lørdag 15. august 2009

Woodstock 1969

15. august 1969 startet Woodstockfestivalen på en farm nært byen Bethel, ca 60 km sør for byen Woodstock i delstaten New York. Festivalen ble flyttet fra Woodstock da det ble klart at en trengte mer plass til de forventede 200.000 besøkende. Det kom 500.000 & festivalen ble historisk både på grunn av størrelsen, freden & musikken:
3 days of peace & music.
Faktisk gikk festivalen over fire dager, p.g.a. forsinkelser & omfattende program.

Så mye husker jeg ikke fra disse augustdagene hjemme i Norge, men da trippel-LPen kom ut i 1970 ble den straks anskaffet. Samme år kom også dokumentarfilmen om Woodstockfestivalen på kino - en forholdsvis kjedelig greie.

Men musikken var spennende, flere nye artister ble eksponert for et platekjøpende publikum. Det var forresten artister & band som sa nei til å være med på LPen. De angret seg i ettertid.

To ting irriterte med samlingen. Side en & seks var på samme vinylplate, side to & fem, samt side tre & fire. Enten måtte en spille i rekkefølge en-seks-to-fem-tre-fire, eller måtte vi stadig ta vinylen av & på platespilleren. Det andre var de lange Stage Announcements der noen stadig vekk kommenterte hvor mange som var der, & at det snart ville bli kjørt inn mat bare folk tok livet med ro. Anmasende høre om & om igjen. På den andre Woodstock-LPen fra 1971 var disse luket bort. Det ble forresten bare en vanlig dobbelt-LP.

Over til venstre bildet som ble forsiden på den første Woodstock-LPen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar