onsdag 17. juni 2009

Anna Karoline & jeg på lokal-TV

Et resultat av mitt verv i Nordlandsmuseet innebærer også arbeid med å ta vare på den siste originale Nordlandsjekta i landet. Anna Karoline har stått på land i Bodøsjøen friluftsmuseum siden høsten 1959, & vi har i mange perioder jobbet med et vernebygg for jekta. En dag for sju-åtte år siden var en høg tjenestemann i kulturdepartementet & beså jekta.
- Vernebygg? sa han, dere må bygge et stort jektefartsmuseum i sentrum av Bodø! Da vil departementet støtte opp med midler, store summer, 60 %.

Ideen ble fort planene for museet, styret, en egen venneforening - Anna Karolines Venner, & mange andre gode interesser. Men kommunen var lunken. Dette kolliderte med planene om et nytt bibliotek & kulturhus - kulturkvartalet - må vite.

Etter mange lange år & snirklete omveier i politikk & administrasjon sa bystyret i desember 2007 nei til å gi museet ei sentrumsnær tomt til jektefartsmuseet. I stedet "ga de oss" ei tomt som kommunen ikke eier sjøl: vårt eget mueumsområde!

I forrige uke kom det et initiativ i media fra Ballstad i Lofoten. Der ville noen private interessenter bygge et hus til jekta Anna Karoline. Tirsdag ringte Hanna Lisa Skau - journalist i Avis Nordland - til meg. Dermed ble det et innslag i AN-tv samme ettermiddag: Anna Karoline til Lofoten ?

Det tredje innslaget som starter etter fire & ett halvt minutt & varer et par minutter. Papiravisa har en to-siders artikkel på kultursidene i dagens avis.

Fargebilde: Jekta inne i dagens bygg. Sort-hvittbilde: På land før tak & vegger kom opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar