onsdag 14. januar 2009

Jubileum på Slektsforum

Slektsforum er DIS-Norges internettportal for etterlysninger & slektsfaglige diskusjoner. Her er aktiviteten sterkt økende, & mandag 12. januar passerte en av de mange aktive deltaker sitt hundrede innlegg:
Bjørn-Tore er ikke den mest aktive på slektsforum, der er det flere (minst ti personer) med over 1.000 innlegg. Topplassen har Laila Norman Christiansen med over 3.400 når dette skrives. Men nå har Bjørn-Tore passert 100 & det synes jeg er et kjekt jubileum å markere.

Attpåtil er det under Kjøp & salg han har jubileum, der han etterlyser gamle nr av Salten Slekt. Jeg håper at han får napp på etterlysningen.

Den aktive lofotingen, som nå bor i Bodø, er dessuten moderator for Nordland på Slektsforum. Moderatorenes oppgaver er å overvåke trafikken & hjelpe brukere til å få best mulig resultat av etterlysningene. Konkret består det blant annet i å:
 1. Rettlede folk til å lage klare titler på emnene sine, helst også med årstall.
 2. Flytte innlegg som er kommet i feil mappe (fylke/kommune).
 3. Påpeke feil & veilede i bruk.
 4. Fjerne innlegg som ikke følger retningslinjene, eller bryter med normal folkeskikk.
I det hele tatt mye arbeid som går på bekostning av egen slektsforskning. Heldigvis får han tid til å engasjere seg i sitt kjerneområde Lofoten. Egen blogg har han også funnet rom for.

Forresten passerte slektsforum 9.000 bruker dagen før Bjørn-Tore rundet hundre innlegg. Det har mange andre blogget om her: Per-Olav, Vidar, Oddvar & LivS, & sikkert noen flere.

1 kommentar:

 1. Viggers, min helt!
  Fin blogg, kjempeartig.

  Du har helt sikkert en god grunn, men fytti katta så slitsomt det er å lese "&" i stedet for "og". Bortsett fra det skal jeg ikke utsette på noen ting.

  SvarSlett