søndag 24. juli 2011

Gudbrand nr 2 – 2011

Juniutgaven av tidsskriftet til Gudbrandsdal Slektshistorielag er på 44 sider & inneholder mye historisk stoff som fenger langt ut over dalen.

Vegard Vigerust fortsetter fortellingen om etterkomarane til Bjørner Sjugurdson Ekre – Bonden som fraus i hel på Bottflyom i 1787. I fjor omtalte han døtrene Mari & Guri. I år fortsetter han med datra Anne & noen av hennes ni barn. På sju sider gir han et godt oversyn over denne ætta fra 1801 til langt ut på 1900-tallet. Etterkommerne til alle ni barna blir ikke fulgt videre, men ved utvalgte slektslinjer viser han både hvordan folk flyttet fra gard til gard, giftet seg & fikk nye etterkommere. De kan kanskje høres kjedelig ut, men Vigerust har en lett penn & vi holder tråden i historien. Det er en levende slektssaga han trekker opp & vel verdt å lese.

En lengre artikkel av Even Bergsengstuen omhandler Gudbrandsdøler funnet i kirkebøkene i Ringsaker (del 3). Hele 23 sider med detaljerte personalopplysninger. Hovedvekten er på tidlig 1800-tall & et hundreår etterpå, enkelte tråder følges halvannet hundreår. Nyttig informasjon for døler som leter etter utflytta slekt.

De øvrige sidene i Gudbrand nr 2 omhandler organisasjonsstoff & etterlysninger/svar på slektsgåter.

1 kommentar:

  1. Dette var morsomt!
    Vegard Vigerust var lærern min på ungdomsskolen i Asker. Husker at han var gudbrandsdøl.
    Mor var ifra Fron, Amundgård. Søstra hennes/tanta mi er gift og heter Ekre så denne må jeg få tak i og kikke på. Takk for fin info.

    SvarSlett