Astri Riddervold har i mange år drevet forskning & studier, holdt kurser & foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker & etnolog er uovertruffen i denne sammenheng. Seinest i august 2009 trollbandt hun en stor forsamling på Sjønstådagen om gammelsalta sei i Salten.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhtvI8yR1WHHCpnosa1ud20eC7Ib2EUE86i2rLKpBZsjWjl4Z0LIdN4unq_QjLRZO8yp4S2kGY-ygfCnSpjDfuL59L784QGMe0VrK_ts-_0ZB3cjLnbzohC5sczA6U65o3fA_gj6-lars/s320/matkultur1.jpg)
Foto: Stephan Neeten, 2009
Året etter, i 1996, utga Fauske & Skjerstad bygdeboknemnd hennes fantastiske kvinnehistoriske bok: Innenfor fellesskapet : dagliglivet på gården i Indre Salten i gammel tid. Vil du vite om dagliglivet i Nordland på 17- & 1800-tallet kommer du ikke utenom denne varme & grundige beskrivelsen av kvinnenes liv, både når mannen var heime, & ikke minst når han var på fisket i månedsvis.
Astri Riddervold har skrevet flere artikler & bøker om norske tradisjoner for konservering & behandling av mat.
DIS-Salten Slektshistorielag på Bodø bibliotek torsdag 4. februar kl 20. Alle velkommen, gratis adgang. Begrenset plass. Møt i god tid, dette foredraget trekker mye folk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar