mandag 14. februar 2011

Tre brødre i byen

Brødre, vi er tre brødre - Jan, Knut & jeg.  Med en aldersforskjell på tolv år mellom eldste & yngste er vi ganske ulike, men brødre er vi uansett. Knut har bodd hele livet i hjembyen. Jeg har seks år i Bergen. Jan har kun tjue år i Bodø, resten av livet i det militære - som vi sa. Oslo er hans faste base nå.

Noen ganger er vi samtidig tilstede i hjembyen. Familier møtes gjerne, sjøl om våre foreldre er borte nå. Denne uka skjer det igjen, men nå er det et litt pussig sammentreff av arrangementer som inntreffer.

Mandag - Knut leder Quizzekampen på en restaurant sammen med Liv Okkenhaug. Det gjør han hver mandag. Byens mest populære & langvarige quizkonkurranse har pågått i flere år.

Tirsdag - Kirkevergen i Bodø arrangerer åpent møte om forslag til verneplan for gravminner i Bodø. Jeg er en av flere innledere & skal framlegge prosjektgruppens forslag. Møtested er Bodin seremonirom - dvs krematoriets sal. Omtale her.

Onsdag - Jan er viseformann i Norsk heradisk forening & arbeider som Forsvarets heraldiker. Denne kvelden holder han foredraget «Heraldikk – en fullt levende middelalderkunst» på Norsk Luftfartsmuseum.

Tre brødre deltar på hver sitt av tre offentlige arrangementer, tre kvelder på rad. Kan det ligge noe i genene ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar