lørdag 4. desember 2010

FEW - Time and tide

I min barndoms by var 126 [one-two-six] det store pop & rockbandet som fikk ganske stor nasjonal oppmerksomhet. I skyggen av Asa Krogtoft & Co var det sjølvsagt mange andre gode musikere. Det nestbeste bandet på slutten av 1960-tallet var Few [fju]. Gruppa besto - som normen tilsa - av fire gutter, Børge Janson, Georg Davidsen, Odd Jarle Marken & Viktor Tidemann. Tre av dem bodde i Vestbyen i Bodø. Med andre ord rett borti gata. (Marken bodde i Østbyen.)

Few ga ut to singler på plateselskapet RCA Victor: Seeing is believing / They won't go i 1967 & Time and tide / Solong i 1968. Musikkavisa Poprevyen kalte på den tiden Bodø for Norges Liverpool. Seinere overtok Namsos posisjonen.

Hvor mye kan ei så gammel singel være verdt? På auksjonsnettstedet QXL var den andre singelen lagt ut til salgs. Vi ser at coveret er inspirert av Beatlesalbumet Revolver fra 1966.  Utropsprisen var 100 kroner, men budene er nå - et par dager før auksjonen slutter - kommet opp i 1.000 kroner.  En god investering for den som kjøpte singelen i 1968.
. . . . . .
Seks timer før auksjonen slutter 6. desember kl 16.03 er høyeste bud kommet opp i 4.000 kroner.
To minutter før auksjonslutt kom siste & avgjørende bud: 4.100 kroner. Gratulerer til selger & kjøper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar