søndag 28. mars 2010

Busters resepter

Buster Berg het egentlig Gunnar Berg. Buster arvet både yrke & arbeidsplass av sin far. Han var apoteker i Storgata i Bodø i en mannsalder. Apotekbevilling var arvebeskyttet i Norge, & gikk i arv fra foreldre til barn. Forutsetningen var dog at avkommet var farmasøyt.

Apotekeren Gunnar Berg (1923-2007) var Bodøpatriot, venstremann & en spilloppmaker. Han kjente hele byen & alle i byen kjente han. En av hans hobbyer var å samle fotos fra gamle Bodø. Disse fikk han lagt over på lysbilder (slides), som igjen ble vist fram for lag & foreninger som var interessert i å se & høre om gamle dager. Buster krydret framstillinga med morsomme historier, kallenavn, barneleker & tok gjerne ei gammel regle eller leik til slutt.

I en periode, sannsynligvis på 1980-tallet, laget Svaneapoteket et par (?) ulike reseptkonvolutter med en reproduksjon av gamle Bodøpostkort som viste gata & bybildet der Svaneapoteket lå før bombinga i 1940. På baksida av konvolutten står informasjon om motivet.
. . . . . . .
Vi ser på postadressa at postnummer er innført, det skjedde i 1968, mens telefonnummeret er femsifret. Retningsnummeret (081) er ikke med her, fordi kundegrunnlaget nok var utelukkende fra nærområdet. Åttesifret telefonnummer ble innført i Norge i begynnelsen av 1990-åra.

Les også: Busters resepter II.
Apoteker Gunnar Berg må ikke forveksles med lektor Gunnar Berg.

1 kommentar:

  1. Du skriver GODT Viggo - og jeg oppdager hvor lite jeg vet.

    SvarSlett