onsdag 6. juni 2012

Hilsen tantene - barnehageliv 1962

Barnas Hus & Bodø Barnehjem var de to eneste barnehagene i Bodø da jeg var i rette alderen. Min bror Jan var 12 år eldre enn meg & gikk på Barnas Hus da han var liten. Min bror Knut skrek seg ut av barnehagen på to-tre dager. Jeg gikk i Bodø Barnehjems barnehage i åra 1958-62. Mer om det i søndagens blogg.

En dag tidlig i juni 1962 kom jeg hjem med en håndskrevet lapp fra "tantene". Lappen (11*13 cm) var pent brettet & adressert til "Fru Eide" med sirlig håndskrift. Her sto å lese:

Barnehagen har fått forespørsel om å være på rådhusplassen den 7. juni når kongen kjører forbi. Vi ber Dem derfor pynte barna & sende med flagg når de kommer i barnehagen den dagen.
Hilsen tantene
Torsdag 7. juni 1962 skulle kong Olav komme til byen & stå for den offisielle åpninga av Nordlandsbanens foreløpige endepunkt. Bygging av jernbanen fra Fauske til Bodø var alle veldig opptatt av, vi gledet oss over togene, lokomotivet, de mange vognene & i morgen kommer kongen - helt sikkert. 

Dessverre husker jeg ikke noe fra 7. juni 1962. Vi sto sikkert & viftet med flaggene, men var ikke nede på jernbanestasjonen. Budskapet fra tantene tok min mor vare på, et hyggelig minne fra lykkelige barnehageår.

På min 50-årsdag fikk jeg denne kopien av et avisbilde tatt omtrent 1961-62. Her sitter vi sammen med tante Aslaug (Andreassen) som jeg var veldig glad i. I dag kaller de dette en samlingstund. Den gang het det eventyrstund eller noe lignende.

Tante Aslaug er 25-26 år på bildet, jeg er ca 6 år, men hvem av ungene er meg? Svaret får du søndag f.k.

Men allerede i morgen blogger jeg om  gutten & toget.

1 kommentar:

  1. Sjarmerende innlegg, ser vi er vokst i samme tid.
    Like gamle, eller unge...heter det!

    SvarSlett