søndag 10. oktober 2010

Stafetten går videre ... til Trondhjem

En god illustrasjon fra Slektsbloggen
Oktoberplassen hos SOL-verten er nå kommet til Trondhjem. Hun anbefaler  denne måneden bloggen til  den unge slektsforskeren fra Bodø – Per-Olav Broback Rasch. I trøndernes hovedstad studerer han for tiden historie. PO har vært på denne plassen tidligere, i november 2009. I tillegg har det siden da vært ei lenke til Slektsbloggen hans lenger ned på SOL-siden for Slektsforskning.

Jeg vil gi Per-Olav honnør for en stramt redigert blogg. Alle temaene er knytte til slekt, kilder & DIS-Norge. De fire største emnegruppene hans heter:
·  Kilderegistrering (29)
·  DIS-Norge (28)
·  Slektsnytt (27)
·  Bloggert (21)
Emnet arkivbesøk lå på topp for elleve måneder siden, men er nå nede på sjette plass. Øverst på lista troner nå kilderegistrering. Det er for så vidt to sider av samme mynt.

Blant de mange gode blogginnlegg velger jeg å trekke fram Presteattester som kilde fra i 2. mai 2010. Et velskrevet  innlegg, med nyttig informasjon for andre slektsforskere

Per-Olav stopper ikke sitt engasjement med bloggingen. I vår ble han innvalgt i DIS-Norges styre, hvor han har fått hovedansvar for et eget felt. Vi får høre & se mye til PO i framtida.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar