Astri Riddervold har i mange år drevet forskning & studier, holdt kurser & foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker & etnolog er uovertruffen i denne sammenheng. Seinest i august 2009 trollbandt hun en stor forsamling på Sjønstådagen om gammelsalta sei i Salten.
I 1995 ble Ingrid Espelid Hovigs pris for formidling av matkultur tildelt Astri Riddervold. Hun var den aller første som mottok denne hedersbevisningen.
Foto: Stephan Neeten, 2009
Året etter, i 1996, utga Fauske & Skjerstad bygdeboknemnd hennes fantastiske kvinnehistoriske bok: Innenfor fellesskapet : dagliglivet på gården i Indre Salten i gammel tid. Vil du vite om dagliglivet i Nordland på 17- & 1800-tallet kommer du ikke utenom denne varme & grundige beskrivelsen av kvinnenes liv, både når mannen var heime, & ikke minst når han var på fisket i månedsvis.
- Har vi en mat- & drikkekultur i Norge? - Ja, i høyeste grad, sier fru Riddervold, & vil fortelle på medlemsmøtet på Bodø bibliotek om nordmenns bordtradisjoner gjennom tusen år - til hverdag, i helg & i høytid, i sorg & til fest, i byene & på landet - & i ulike landsdeler.
Astri Riddervold har skrevet flere artikler & bøker om norske tradisjoner for konservering & behandling av mat.
DIS-Salten Slektshistorielag på Bodø bibliotek torsdag 4. februar kl 20. Alle velkommen, gratis adgang. Begrenset plass. Møt i god tid, dette foredraget trekker mye folk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar